Moderne lessen

modernelessen

Met behulp van de nieuwste apps kun je je iPad en digitale piano synchroniseren. Hiermee zijn de mogelijkheden oneindig.

Pianospelen met een iPad ernaast maakt muziek maken veel makkelijker en ook belangrijk, vooral leuker!

Er zijn veel voordelen van piano- en keyboardspelen met behulp van een iPad. Zo kun je bijvoorbeeld met de nieuwste digitale bladmuziek, met een live band (welke op CD kwaliteit zijn opgenomen) meespelen. Afzonderlijk zijn zang, drum, bas en gitaar in en uit te schakelen. Het tempo en toonsoort kunnen worden aangepast en je kunt inzoomen op de lastige delen van het nummer zodat je beter kunt oefenen.

Het internet staat vol met handige tips. Dit wordt door veel beginnende piano- en keyboardspelers gebruikt. Wat helaas vaak gebeurt is dat men de verkeerde technieken aanleert of dat er stappen worden overgeslagen en dan loop je vast! Daarom wordt dit onderdeel meegenomen in de lessen zodat je ermee kunt oefenen/trainen en het internet in je voordeel kunt gebruiken.

Er bestaan voor de iPad talloze apps/spelletjes welke tonen en geluiden uit de piano of keyboard herkennen. Hiermee kun je jezelf toetsen en je eigen vorderingen bijhouden. Deze apps worden ook toegepast tijdens de lessen om zowel de ontwikkeling als de vordering per leerling bij te houden.

Met behulp van o.a. slow motion filmpjes worden lessen opgenomen en kun je deze later op je gemak terugkijken. Zo zie je over langere perioden de houding, vingensetting en het pianospel duidelijk verbeteren.